ENERGY DRINK o smaku brzoskwiniowym
Napój niegazowany, na bazie izotonicznej serwatki, energetyzujący o smaku brzoskwiniowym z dodatkiem naturalnej kofeiny pochodzącej z Yerba Mate. Pasteryzowany.
Wyprodukowany ze składników pochodzących z naturalnych surowców. Źródło witaminy C. Wysoka zawartość kofeiny, nie zaleca się u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią (30 mg / 100 ml).
Naturalny napój izotoniczny stanowiący bazę BBF ENERGY drink to serwatka pochodzącą z produkcji serów, z której w wyniku procesu ultrafiltracji usuwamy białka mleka, a pozostawiamy pozostałe składniki bioaktywne: witaminy z grupy B, witaminę C, D i E oraz cenne, niezbędne dla organizmu pierwiastki takie jak potas, magnez, wapń i sód. Dawka energetyczna zapewniona jest dzięki wyciągowi z Yerba Mate, który zawiera naturalne składniki pobudzające, działające łagodnie na organizm, zarazem powodując optymalne fizjologicznie, długotrwałe pobudzenie.
Poprzez połączenie napoju izotonicznego zasobnego w elektrolity, nasz ENERGY drink nie odwadnia organizmu jak większość energetyków zmieniających na niekorzystną, równowagę jonową, lecz utrzymuje równowagę wodno-elektrolitową poprzez odpowiednią kompensację i zachowuje osmalalność płynów ustrojowych organizmu. Yerba Mate zawiera wiele witamin (A, B1, B2, C, E) i minerałów (magnez, sód, potas, żelazo, miedź, siarka, mangan, fosfor, krzem), jest bogata w alkaloidy: teobrominę, teofilinę i kofeinę (zwaną mateiną).
Jej moc ujawnia się stopniowo podczas picia i pozwala nie tylko zwiększyć koncentrację i bystrość umysłu, ale też oczyścić ciało. Poza tym posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Według ostatnich badań zawiera ona aż 10 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata!
Yerba Mate poprawia nastrój i łagodzi stres a witaminy z grupy B działają jak naturalny antydepresant.
Składniki: permeat serwatki (z mleka) (90,1%), sok z cytryn (5,8 %), cukier (3,7 %), ekstrakt z Yerba Mate (0,3 %), 100 % kwas L-askorbinowy (witamina C), naturalny aromat brzoskwiniowy (0,1%).
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze +2 oC do +8 oC
Wartość odżywcza | 100 g produktu | w 300 g | RWS* w porcji 300 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 166 kJ / 39 kcal | 585 kJ / 118 kcal | 6% |
Tłuszcz | 0,02 g | 0,06 g | 0% |
w tym nasycone kw. tłuszczowe | 0,00 g | 0,01 g | 0% |
Węglowodany | 8,86 g | 26,58 g | 10% |
w tym cukry | 8,30 g | 24,91 g | 28% |
Białko | 0,77 g | 2,30 g | 5% |
Sól** | 0,09 g | 0,27 g | 7% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). **Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu. |
Witaminy | |||
---|---|---|---|
Witamina C | 53,09 mg | 159,27 mg | 200% |
Witamina B2 | 0,13 mg | 0,38 mg | 27% |
Witamina B6 | 0,04 mg | 0,12 mg | 9% |
Witamina B12 | 0,09 µg | 0,27 µg | 11% |
Kwas pantotenowy | 0,28 mg | 0,84 mg | 14% |
Składniki mineralne | |||
---|---|---|---|
Potas | 133,35 mg | 400,06 mg | 20% |
Wapń | 25,36 mg | 76,09 mg | 10% |
Fosfor | 40,15 mg | 120,44 mg | 17% |
Magnez | 8,91 mg | 26,72 mg | 7% |
Mangan | 0,09 mg | 0,027 mg | 14% |
Jod | 7,29 µg | 21,88 µg | 15% |
W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.