KULKI SEROWE

Kulki produkowane są z sera podpuszczkowego, niedojrzewającego - parzonego, tłustego. Jego konsystencja jest włókienkowata, elastyczna. Jest  lekko twardy, lekko kruchy, o naturalnej białej barwie , która może zmieniać się w zależności od zastosowanych przypraw.   Ser dostępny jest  w różnych odmianach smakowych – jako wędzony, czosnkowy, paprykowy lub z dodatkiem  ziół. Kulki serowe w wersji naturalnej są łagodne w smaku i  lekko słone, zaś z dodatkiem  czosnku, papryki czy ziół  nabierają odpowiednio  odmiennych walorów smakowych, nadawanych im dzięki zastosowanym przyprawom. Produkt  można wykorzystywać jako przekąskę do bezpośredniego spożycia  lub jako dodatek do koreczków, sosów i innych potraw. Forma naturalnych kulek ,w jakiej produkowany jest ser, ułatwia przygotowanie go do podania.

 

Składniki: mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, podpuszczka;

dodatki – odpowiednio: papryka (1,5-2,5%), zioła(1,0-1,5%), wyciąg z czosnku (1%), aromat dymu wędzarniczego

Przechowywanie: przechowywać w temperaturze  od +2°C do +8°C

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość odżywcza100 g produktu
Wartość energetyczna1328kJ/320kcal
Tłuszcz24 g
Kwasy tłuszczowe nasycone13,9 g
Węglowodany0,9 g
Cukry0,9 g
Białko25 g
Sól*1,5 g

 

Masa netto: opakowanie - 100g, opakowanie -  250g, na wagę

Opakowanie jednostkowe: folia PA/PE, pojemnik PET/PE

Opakowanie zbiorcze: karton: 20 sztuk (250g) ;karton: 8 sztuk (100g)

Zastosowana metoda pakowania: w atmosferze ochronnej.


POZOSTAŁE PRODUKTY MLECZNE BOGONI

ser BOGONI kanapkowy 001
SER KANAPKOWY
produkty mleczne – maslo bogoni – 2
MASŁO WIEJSKIE
zurek 02
ŻUREK NA SERWATCE
mascarpone_lekki
MASCARPONE LEKKI
ricotta_cream
RICOTTA
bogonirella_00
BOGONIRELLA


W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.