PROTEIN DRINK z maliną
Napój z serwatki. Pasteryzowany. Produkt innowacyjny o wysokiej zawartości najlepszego w przyrodzie białka serwatkowego, funkcjonalnych właściwościach zdrowotnych z zastrzeżoną w Urzędzie Patentowym technologią wytwarzania. Wysoka zawartość pełnowartościowego białka przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Naturalny prozdrowotny napój BBF PROTEIN drink z maliną , swój doskonały skład chemiczny zawdzięcza białkom serwatkowym pozyskanym z mleka w sposób zapobiegający utracie cennych składników odżywczych oraz zachowując wszystkie biologiczne funkcje w ich nie zmienionej strukturze.
Białka serwatkowe w BBF Protein wykazują mnóstwo właściwości potwierdzonych naukowo:
- w połączeniu z aktywnością fizyczną, stanowią najlepszy suplement białkowy z najwyższym efektem anabolicznym, przyspieszają regeneracje mięśni po wysiłku i poprawiają sprawność fizyczną,
- białka serwatkowe zwiększają uczucie sytości przez co ułatwiają kontrole wagi ciała, wykazują największy efekt spalania tkanki tłuszczowej ze wszystkich białek,
- aminokwasy siarkowe przyczyniają się pośrednio do zahamowania wielu chorób min. miażdzycy, choroby Parkinsona, choroby Alzheimera, AIDS, cukrzycy itp.,
- wykazują działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, antypasożytnicze, antygrzybowe, zwalczając różnorakie infekcje,
- przyspieszają gojenie się ran oraz zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się,
- pozytywnie wpływają na układ krążenia obniżając ciśnienie krwi,
- działają przeciwnowotworowo w stosunku do kilkunastu nowotworów,
- działają jako środek leczniczy wobec zapalenia błony śluzowej u pacjentów chorujących na raka jamy ustnej,
- regularne spożywanie białek serwatkowych zaleca się pacjentom po zawale serca i chorym na stwardnienie rozsiane oraz przewlekłe zapalenie wątroby.
Bez laktozy. Niska zawartość tłuszczu. Naturalne żródło białka.
Składniki: koncentrat białek serwatkowych (z mleka) (95%), erytrytol, liofilizat maliny ( 1%) , sukraloza – substancja słodząca, naturalny aromat malinowy.
Żywe kultury bakterii: Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, wywierają korzystny wpływ na organizm ludzki, a wytworzony naturalny kwas mlekowy poprawia trawienie i funkcjonowanie układu odpornościowego
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze +2 oC do +8 oC
Wartość odżywcza | 100 g produktu | w 250 g | RWS* w porcji 250 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 278 kJ / 66 kcal | 695 kJ / 165 kcal | 8% |
Tłuszcz | 0,6 g | 1,5 g | 2% |
w tym nasycone kw. tłuszczowe | 0,4 g | 1 g | 5% |
Węglowodany | 5,3 g | 13,2 g | 5% |
w tym cukry** | 4,1 g | 10,2 g | 11% |
Białko | 10,0 g | 25 g | 50% |
Sól*** | 0,14 g | 0,35 g | 6% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). **Zawiera naturalnie występujące cukry ***Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu. |
W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.