SER BOGONI KANAPKOWY

Ser podpuszczkowy, niedojrzewający, tłusty, typu mozarella. Ma konsystencję włókienkowatą , elastyczną. Jego naturalna biała barwa przyjmuje  kremowy odcień. Charakteryzuje się łagodnym, świeżym, serowym, lekko słonym smakiem. Występuje  w trzech  wariantach smakowych - naturalnym, wędzonym oraz ziołowym. Produkowany jest w formie bloków - roladek o wadze 1kg lub w opakowaniach  290 g. Ser BOGONI – KANAPKOWY stanowi doskonały  wybór, jeśli idzie o przygotowanie kanapek  czy wykorzystanie go  do  komponowania tzw. „desek serowych”. Może być również grillowany.

 

Składniki:

ser  BOGONI kanapkowy z ziołami: mleko pasteryzowane, sól, przyprawy i zioła (1,6%), podpuszczka;

ser  BOGONI kanapkowy wędzony: mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości, podpuszczka, aromat dymu wędzarniczego;

ser  BOGONI  kanapkowy naturalny: mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości, podpuszczka.

Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od  +2°C do +8°C.

 

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość odżywcza100 g produktu
Wartość energetyczna1328 kJ/320 kcal
Tłuszcz24 g
Kwasy tłuszczowe nasycone13,9 g
Węglowodany0,9 g
Cukry0,9 g
Białko25 g
Sól1,5 g

 

Masa netto: 290g, 1kg

Opakowanie jednostkowe: folia PA/PE

Opakowania zbiorcze: karton= 12 sztuk

Stosowana  metoda pakowania: pakowanie próżniowe


POZOSTAŁE PRODUKTY MLECZNE BOGONI

kulki serowe Bogoni 27
KULKI SEROWE
produkty mleczne – maslo bogoni – 2
MASŁO WIEJSKIE
zurek 02
ŻUREK NA SERWATCE
mascarpone_lekki
MASCARPONE LEKKI
ricotta_cream
RICOTTA
bogonirella_00
BOGONIRELLA


W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.