ŻUREK BOGONI NA SERWATCE

Żurek BOGONI na serwatce jest produktem wytworzonym na bazie serwatki pochodzącej z produkcji serów BOGONI.  Do podstawowego  składnika dodawana jest mąka pszenna  i owsiana, czosnek oraz sól, a następnie całość ukwaszana jest  w procesie „kiszenia”.

Żurek BOGONI wyróżnia się tym, że jest bogatym źródłem:

  • najlepiej przyswajalnych białek serwatkowych o najwyższej wartości biologicznej;
  • cysteiny, tj. aminokwasu, z którego komórki produkują glutation, czyli najważniejszy antyoksydant (przeciwutleniacz) odtruwający komórki i blokujący uszkodzenia tkanek;
  • witamin B1, B2, B6, B12 i innych;
  • kwasu pantotenowego;
  • składników mineralnych: fosforu, wapnia, jodu, sodu;
  • laktozy (cukru mlecznego).

Produkt  ma lekko kwaskowy, słony, czosnkowy  smak i jasnoszarą, niejednorodną barwę.

 

Składniki: permeat serwatki (z mleka), mąka pszenna, mąka owsiana, sól, czosnek, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kultury bakterii fermentacji mlekowej

Przechowywanie : przechowywać w chłodnym miejscu

 

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość odżywcza100 g produktu
Wartość energetyczna221 kJ / 52 kcal
Tłuszcz0,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
Węglowodany10 g
Cukry2 g
Białko1,6 g
Sól2,5 g

 

Masa netto: 400 ml

Opakowanie jednostkowe: butelka plastikowa

Opakowanie zbiorcze: zgrzewka (folia termokurczliwa) -15 sztuk; paleta - 1440 sztuk


POZOSTAŁE PRODUKTY MLECZNE BOGONI

ser BOGONI kanapkowy 001
SER KANAPKOWY
kulki serowe Bogoni 27
KULKI SEROWE
produkty mleczne – maslo bogoni – 2
MASŁO WIEJSKIE
mascarpone_lekki
MASCARPONE LEKKI
ricotta_cream
RICOTTA
bogonirella_00
BOGONIRELLA


W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.