RICOTTA



Uniwersalny ser o kremowej, gładkiej konsystencji i delikatnym, lekko słodkawym smaku.
Doskonałe źródło wysoko przyswajalnego białka, niska zawartość kalorii oraz wysoka zawartość wapnia, plasują ricottę na podium wśród serów przeznaczonych dla osób na niskokalorycznej oraz wysokobiałkowej diecie.
- Znakomita baza do wielu deserów
- Doskonały do serników
- Wyśmienity do kanapek
- Wzbogaca smak wielu dań wytrawnych
- Rewelacyjny do naleśników i pierogów
Składniki:
śmietanka pasteryzowana, serwatka (z mleka), regulator kwasowości: kwas mlekowy
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość odżywcza | 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1030 kJ/246 kcal |
Tłuszcz | 22 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 15,9 g |
Węglowodany | 3,5 g |
Cukry | 3,4 g |
Białko | 8,5 g |
Sól | 0,9 g |
