RICOTTA

Uniwersalny ser o kremowej, gładkiej konsystencji i delikatnym, lekko słodkawym smaku.

Ser Ricotta to źródło najlepszego i najlepiej przyswajalnego białka serwatkowego o niskiej zawartość kalorii oraz wysokiej zawartość wapnia. Dlatego dietetycy plasują ją na podium wśród serów przeznaczonych dla osób na niskokalorycznej oraz wysokobiałkowej diecie.

  • Baza do wielu deserów
  • Doskonały do serników
  • Wyśmienity do kanapek
  • Wzbogaca smak wielu dań wytrawnych
  • Bardzo dobry do naleśników i pierogów

 

Składniki:

Serwatka (z mleka), śmietanka pasteryzowana, regulator kwasowości: kwas mlekowy

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze od  +2°C do +8°C.

 

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość odżywcza100 g produktu
Wartość energetyczna636 kJ/152 kcal
Tłuszcz11 g
Kwasy tłuszczowe nasycone6,9 g
Węglowodany3,2 g
Cukry3,2 g
Białko10 g
Sól0,09 g


POZOSTAŁE PRODUKTY MLECZNE BOGONI

ser BOGONI kanapkowy 001
SER KANAPKOWY
produkty mleczne – maslo bogoni – 2
MASŁO WIEJSKIE
kulki serowe Bogoni 27
KULKI SEROWE
zurek 02
ŻUREK NA SERWATCE
mascarpone_lekki
MASCARPONE LEKKI
bogonirella_00
BOGONIRELLA


W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.