RICOTTA
Uniwersalny ser o kremowej, gładkiej konsystencji i delikatnym, lekko słodkawym smaku.
Ser Ricotta to źródło najlepszego i najlepiej przyswajalnego białka serwatkowego o niskiej zawartość kalorii oraz wysokiej zawartość wapnia. Dlatego dietetycy plasują ją na podium wśród serów przeznaczonych dla osób na niskokalorycznej oraz wysokobiałkowej diecie.
- Baza do wielu deserów
- Doskonały do serników
- Wyśmienity do kanapek
- Wzbogaca smak wielu dań wytrawnych
- Bardzo dobry do naleśników i pierogów
Składniki:
Serwatka (z mleka), śmietanka pasteryzowana, regulator kwasowości: kwas mlekowy
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość odżywcza | 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 636 kJ/152 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,9 g |
Węglowodany | 3,2 g |
Cukry | 3,2 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,09 g |
W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.