RICOTTA

Uniwersalny ser o kremowej, gładkiej konsystencji i delikatnym, lekko słodkawym smaku.

Doskonałe źródło wysoko przyswajalnego białka, niska zawartość kalorii oraz wysoka zawartość wapnia, plasują ricottę na podium wśród serów przeznaczonych dla osób na niskokalorycznej oraz wysokobiałkowej diecie.

  • Znakomita baza do wielu deserów
  • Doskonały do serników
  • Wyśmienity do kanapek
  • Wzbogaca smak wielu dań wytrawnych
  • Rewelacyjny do naleśników i pierogów

 

Składniki:

śmietanka pasteryzowana, serwatka (z mleka), regulator kwasowości: kwas mlekowy

Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od  +2°C do +8°C.

 

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość odżywcza100 g produktu
Wartość energetyczna1030 kJ/246 kcal
Tłuszcz22 g
Kwasy tłuszczowe nasycone15,9 g
Węglowodany3,5 g
Cukry3,4 g
Białko8,5 g
Sól0,9 g


POZOSTAŁE PRODUKTY MLECZNE BOGONI

ser BOGONI kanapkowy 001
SER KANAPKOWY
produkty mleczne – maslo bogoni – 2
MASŁO WIEJSKIE
kulki serowe Bogoni 27
KULKI SEROWE
zurek 02
ŻUREK NA SERWATCE
mascarpone_lekki
MASCARPONE LEKKI
bogonirella
BOGONIRELLA

W naszym zakładzie realizujemy projekt pod nazwą: „Wdrożenie technologii produkcji napojów bezalkoholowych w oparciu o serwatkę” w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój  na lata 2014-2020, Poddziałanie 3.2.2.